Logo Het Connectief Gent: rode cirkel met spiraal

Verbinding

Het Connectief staat voor verbinding. Voor een wereld waarin iedereen zichzelf kan zijn en elkaar kan vinden, voorbij de verschillen. Waarin iedereen op een gelijkwaardige manier kan participeren en met elkaar in gesprek kan gaan.


Ik ben graag verbinder op jouw event of in jouw organisatie. Als gastspreker, via een verbindende teambuilding of workshop rond connectie.

Ontdek ons aanbod.

Verbindend aanbod

voor al wie op zoek is naar verbinding

Nood aan verbinding? Het Connectief gaat samen met jou op zoek naar wat ons met elkaar verbindt, voorbij de verschillen. Dit kan via een bewustwordingsworkshop of lezing. Of je kan in een veilige context mensen met gelijkaardige interesses, ervaringen of mensen die door een zelfde fase in het leven gaan ontmoeten. Voor organisaties, verenigingen, bedrijven, collega's ... en al wie op zoek is naar verbinding.

Neem contact voor meer info.

Privilege Walk


Sommige groepen in onze samenleving zijn kwetsbaarder dan anderen. Dat heeft vaak te maken met het al dan niet hebben van bepaalde privileges. Daarom is het belangrijk stil te staan bij de factoren die mensen extra kwetsbaar kunnen maken. 


Tijdens deze workshop gaan we met fictieve personages aan de slag. We leven ons in in verschillende levensverhalen, waardoor je zelf kan ondervinden wat privileges zijn en wat de effecten ervan kunnen zijn op mensen. Een wandeling richting bewustwording.

Ontmoeting


Veel mensen zoeken houvast, verbinding, gesprek, beleving. Daarom brengt Het Connectief mensen samen, hetzij in een cirkel, hetzij rond tafel. Het zijn warme bijeenkomsten vol tekstfragmenten, muziek en eenvoudige rituelen. We bereiden iets lekkers, laten ons inspireren en genieten van een zelfgemaakt hapje. Als je dat wenst, krijg je ook ruimte om jouw verhaal te doen.


We luisteren naar elkaar, naar teksten en muziek, we bereiden iets kleins lekkers en nemen tijd. Dit zorgt voor een samenhorigheidsgevoel in een veilige context. Tegelijk ontdek je dat iedereen eenzelfde gebeurtenis toch anders ervaart. Het stelt je open voor de ander, nodigt uit tot gesprek en stemt tot nadenken.  

ontmoeting ouderschap: gloria
Klimaat bezorgdheid
Ouderschap
Pijn (c) Comon.gent
Pijn(c) Comon.gent
Steenmannetje
Teambuilding Platform K
Thee
Ontmoeting ouderschap
Ontmoeting op Chambres d'O
Beeld Frank Vanhooren


Er zijn ontmoetingen rond verschillende thema's: ouderschap, connecteren, klimaatbezorgdheid en chronische pijn. Neem vrijblijvend contact voor meer info over deze thema's of voor een ontmoeting op maat. Deze ontmoetingen zijn ook mogelijk als teambuilding.


Identity Mapping


Jouw sociale identiteit bepaalt de mate waarin je je met een bepaalde groep identificeert. Met wie voel je je verbonden? Welke invloed heeft dat op jouw manier van denken over 'anderen' en op hoe je in het leven staat? Voorbeelden van sociale identiteiten zijn je geslacht, gender, handicap, seksuele geaardheid, religie, etniciteit... 


Tijdens 'identity mapping' sporen we de eigen sociale identiteit op om dan voorbij de verschillen op zoek te gaan naar de gemeenschappelijke identiteit tussen mensen. Dit kan binnen een groep, tussen collega's of op maatschappij-niveau tussen verschillende bevolkingsgroepen.


Lezing over verbinding


Verbinding is een mooi woord, maar hoe kan je daar binnen jouw werking concreet inhoud aan geven? Wat betekent het om verbindend te communiceren? Hoe breng je een community in verbinding? Hoe werk je samen, voorbij de verschillen in cultuur, religie, taal of de manier waarop je in het leven staat? We inspireren jullie graag tijdens een lezing. 


Ceremonie


Het Connectief verzorgt graag jouw ceremonie of feest.

Een bijzondere samenkomst ter ere van een persoon, een afscheid of een nieuwe stap in het leven? Het Connectief kleedt graag op gepaste wijze jouw ceremonie aan.


We gaan samen in gesprek over hoe je dit ziet en wat je juist wenst. We maken een ceremonie op maat, volgens de methodieken waar we sterk in zijn; tekst of literatuur, muziek, kruiden en ingrediënten.

Geen mens is een eiland, ieder van ons is een schiereiland,

vrijwel aan alle kanten omgeven door zwart water,

maar toch een beetje verbonden met andere schiereilanden.

Amos Oz

Een verhaal van liefde en duisternis

Reactie van enkele deelnemers

"Claire gidst je vol naturel door welgekozen tekstfragmenten en muzikale pareltjes, op tijd voorzien van een lekker hapje en drankje. Samen met onbekenden connecteer je op die manier verbazend snel, op basis van gedeelde ervaringen, persoonlijke ontboezemingen en altijd een vleug humor. Inspirerend, verrassend en als ervaring eigenlijk niet te missen." 


Katrien

"Een fijne manier van samenkomen. Claire's selectie van literatuurfragmenten, muziek en samen een hapje maken is zeer inspirerend."


Shanna

"We hebben het al sinds gister-avond over hoe bijzonder het was. Echt waan-zinnig fijne avond!"


Jaïr

"Ik twijfelde om me in te schrijven. Ik was bang dat het wat zweverig zou zijn. Maar dat was het helemaal niet. Het samen koken, wat iedereen vertelt, de samenhorigheid via de rituelen, het werkt echt! Zo blij dat ik er bij was."


An

"Dankjewel voor de inspirerende sessie en je verbindende kracht.

Ik hou je in gedachten."


Els

Op zoek naar

Verbinding

Mensen verbinden doe je vooral door hen samen te brengen en een gevoel van samenhorigheid te geven. De ontmoetingen zijn hier ideaal voor.

Teambuilding

Collega's verbinden of dichter naar elkaar toe laten komen? Medewerkers die elkaar beter begrijpen? Zowel 'identity mapping' als de ontmoetingen lenen zich perfect als verbindende teambuilding.


Bewustmaking

Je wil jouw vereniging, collega's, leden... bewust maken rond de diversiteit in onze samenleving en potentiële uitsluitings-mechanismen? Ga dan voor een inspirerende lezing of een 'privilege walk'.

Door literatuur maken we deel uit van het grote geheel,

en daarin lijkt persoonlijk verdriet iets minder pijn te doen.

Rosa Montero
Het absurde idee je nooit meer te zien